چرا آبگرم کن خورشیدی؟
با جدی شدن بحران آلودگی همه کشورها به دنبال انرژی پاک برای تأمین انرژی موردنیاز خود هستند، در این میان انرژی خورشیدی به لحاظ دسترسی و قیمت کمتر از سایر انرژی ها مورد توجه کاربران قرار بگیرد.
انرژی خورشید منبع بی کران، قابل دسترس، رایگان و تجدیدپذیري است که استفاده از آن به میزان قابل توجهی از وابستگی ما به منابع تجدید ناپذیر انرژی(سوخت هاي فسيلي) می کاهد و گام بسیار موثری در امر حفاظت از محیط زیست، ذخیره منابع انرژی و گره گشای مسائل اقتصادی کشور خواهد بود.با توجه به موقعیت جغرافیائی ایران، مناطق وسيعي از کشور از شدت تابش بسیار بالایی برخوردار است و با افزایش روزافزون هزینه سوخت های فسیلی و انرژی برق، وقت آن است که مانند بسیاری از کشورها، به طور جدی از منابع نامحدود، پاک و رایگان انرژی های تجدید پذیر از قبیل انرژی خورشیدی به طور بسیار گسترده و وسیع استفاده نمائیم.
استفاده از آبگرمکن خورشیدی می تواند راهکار اساسی برای مشکل گشای ایرانی ها جهت تأمین بخشی ازانرژی موردنیاز خانه ایرانی ها باشد است چرا که ایران با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه بهره برداری از انرژی خورشیدی است.
آب گرمکن های خورشیدی یکی ازموثرترین طرح های استفاده عمومی و آسان از انرژی خورشید برای تأمین آبِ گرم مصرفی در بخش خانگی و صنعتی است، بطوریکه دمای سطح کولکتورهای جاذب انرژی خورشیدی تاحدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد و دمای آبِ گرم تولیدی در مدلهای با راندمان بالا تا حدود نقطه جوش آب افزایش می یابد.
این فرایند تامین انرژی به حدی موثر و کارآمد است که حتی کشوری مثل آلمان که یکی از کشورهای واقع در بخش شمالی اروپاست، دارای اولین تکنولژی تولید آبگرمکن خورشیدی و از پیشروترین تولیدکنندگان آن است.
استفاده از آبگرمکن خورشیدی ، آرام، بدون صدا و بی خطر می باشد. از دیگر مزایای این سیستم ها، نصب و استفاده بسیار ساده آنها خصوصاً با توجه به شدت تابش خورشید در موقعیت جغرافیائی ایران است.
کارکرد آبگرمکن خورشیدی
بخش اصلی تشکیل دهنده آبگرمکن خورشیدی مجموعه استوانه هایی شیشه ای با روکشی خاص تیره رنگ به نام کلکتور(جذب کننده های انرژی خورشید) است که تابش خورشید آن را داغ می کند. در جوار این استوانه ها لوله هایی قرار گرفته که آب داخل آنها جریان دارد که با جذب گرمای استوانه گرم می شود. برای جلوگیری از هدر رفت گرمای استوانه تیره رنگ ، با در نظر گرفتن یک لایه خلأ، استوانه را داخل استوانه ای شیشه ای و بزرگتر قرار می دهند.
یک نوع آبگرمکن با کاربرد خانگی وجود دارد که ظرفیت آن بین ۱۰۰ تا ۳۵۰ لیتر است و در پرمصرف ترین حالت تابستان روزانه برای استحمام و شستشو برای هفت نفر و در زمستان برای چهار نفر پاسخگو است. نوع دیگر آن با عنوان تحت فشار است که با توجه به گنجایش ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتری برای شرکت ها مناسب است.
انواع آبگرمکن خورشیدی
آبگرمکن های خورشیدی را بر حسب عملکرد می توان به سه دسته تقسیم نمود:
آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی : در آبگرمکن های ترموسیفونی هیچ گونه پمپی جهت جابه جایی آب تعبیه نشده و این عمل فقط با استفاده از انرژی خورشید انجام می پذیرد. مشکل عمده این سیستم یخ زدگی در فصول سرد می باشد ، به دلیل اینکه الزاماً باید منبع دو جداره آبگرم در سطحی بالاتر از کلکتور و در فضای خارج از ساختمان نصب گردد.
آبگرمکن خورشیدی پمپ دار تحت فشار: در آبگرمکن خورشیدی تحت فشار که دارای یک سیستم بسته جهت جابجایی سیال می باشد از پمپ استفاده می نماید. جهت جلوگیری از یخ زدگی آب از ضد یخ استفاده می گردد. این آبگرمکن ها در مناطقی که اختلاف دمای روز و شب بالایی دارد کارایی کمتری دارند. مزیت این سیستم این است که می توان مخزن ذخیره را بصورت indoor و در داخل موتور خانه تعبیه نمود.
آبگرمکن خورشیدی برگشتی ثقلی : در آبگرمکن خورشیدی با برگشت ثقلی آب توسط یک سیستم بسته ، حرارت خورشید را جذب کرده و توسط یک مبدل حرارتی آب داخل مخزن را گرم می نماید . این سیستم تا زمانی که حرارت خورشید کافی باشد فعال می باشد ، در غیر اینصورت پمپ از کار افتاده و آب در اثر نیروی ثقلی به داخل مخزن تخلیه می گردد.
اجزاء اصلی آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی عبارت است از:
کلکتور تخت خورشیدی
منبع عايق شده ذخیره آب گرم
پایه نگهدارنده و اتصالات مربوطه و منبع انبساط بسته
کلکتورهای تخت خورشیدی با بهره گیری از بهینه ترین ورق های جاذب و عایق بندی مناسب، انرژی خورشید را توسط صفحه های جاذب مخصوص آلومنیومی جذب نموده و با تبدیل انرژي تابشي به انرژي گرمايي و انتقال همزمان این گرما به آب یا سيال عامل، مقدمات ذخیره آن را در مخزن فراهم می کند.
در طرح آبگرمکن خورشیدی همواره یک مکانیزم کمکی(Back Up)به عنوان تأمین کننده انرژی گرمایی مورد نیاز برای شرایطی که شدت تابش به میزان کافی وجود ندارد (شرایط ابری، بارانی و برفی) استفاده می شود.قابل ذكر است كه ميزان صرفه جويي انرژي در استفاده از هر متر مربع كلكتورهاي تخت خورشيدي معادل يك ليتر نفت در روز براي ۳۶۵ روز سال مي باشد بنابر این علاوه بر کاهش قابل توجه هزینه های مصرف انرژی خانوار در سال، ذخایر انرژی های تجدید ناپذیر نیز در راستای حفظ محیط زیست حفاظت می گردد.
یکی از بهترین راهکارهای تامین آبگرم مصرفی در ساختمانهای اداری و تجاری که نیاز به استفاده از آب گرم پر حجم و طولانی مدت ( مانند دوش حمام ) ندارند،بهره گیری از سیستمهای همیشه پایدار آبگرمکن خورشیدی می باشد.
مزایای استفاده از آبگرمکن خورشیدی:
بی پایان بودن منبع انرژی آنها
امن و بی خطر
پاک و بدون آلودگی زیست محیطی
رایگان و همیشه در دسترس
جایگزین مناسب جهت کاهش مصرف سوخت فسیلی
در انتخاب آبگرمکن باید به موارد ذیل توجه داشت :
مقدار حجم آب مورد نیاز آبگرم بر حسب lit/min یا …
حداقل فضای مورد نیاز جهت نصب آبگرمکن روی بام
جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص تهیه آبگرمکن های خورشیدی همچنین مشاوره رایگان با کارشناسان ما در تماس باشید.
بسیار جامع و کامل
ممنون از پست های خوبتون.