دیود بای پس در پنل های خورشیدی
همانطور که میدانیم آرایه های فتوولتاییک برای رسیدن به سطح ولتاژ دلخواه به صورت سری درکنار یکدیگر قرار بصورت سری هستند که هر کدام از سلول ها دارای سطح ولتاژ و جریان مشخصی می باشند. حال شرایطی را در نظر بگیریم که با افزایش سایه باعث از کار انداختن جریان دهی سلول هایی می شود که در معرض سایه قرار می گیرد. لذا این عمل باعث می شود که سطح سلول هایی که در معرض سایه قرار می گیرد به مانند بار مصرفی عمل کنند و لذا جریان را از سلول های دیگر را به سمت سلول های بد ( سلول هایی که در معرض سایه قرار دارند) می کشد.
همچنین در بلند مدت باعث از بین رفتن و ایجاد نقاط داغ در سلول های بد می شود. دوستان به نکته ایجاد نقاط داغ در بلند مدت توجه داشته باشید. ایجاد نقاط داغ ممکن است بصورت سریع اتفاق نیافتد و ممکن است در طول دو یا سه و سال اتفاق بیافتد.همانطور که گفته شد در شرایط سایه، آرایه سایه شده مانند یک بار عمل می کند و از آرایه های دیگر توان می کشد ولی هنگامی که از دیود بای پس استفاده شود این آرایه ها در بارهای پایین کنار گذاشته می شوند و دیگر توان مصرف نمیکنند پس نقش دیگر این دیودها افزایش بازدهی تحت این شرایط می باشد.
برای مشخص شدن این مطلب پنل را در دو حالت با دیود بای پس و بدون دیود در نظر بگیریم در شکلی که در ادامه به اشتراک می گذارم در حالت دیود بای پس در ولتاژهای پایین، سطح توان افزایش می یابد و موجب افزایش بازدهی پنل می شود. همانطور که از شکل مشخص است فرض کنید که یکی از مجموعه از سلول های 17 تا 32 تحت تاثیر سایه قرار گیرند و جریان فوتونی آن ها مطابق مطالبی که قبلا بیان شد کمتر از جریان بار باشد و لذا دیود مربوط به آن عمل می کند و عمل حفاظت را انجام می دهد. جریان قرمز رنگ همان جریان باری است که در این شرایط از دیود بای پس می گذرد. اما در مورد توان می توان گفت وقتی دیود بای پس در شرایط ذکر شده عمل میکند فقط نیمی از پنل توان تولید می کند.
پنل های خورشیدی کره ای JSPV دارای سه دیود بای پس در باکس خود می باشد که این قابلیت باعث افزایش عملکرد و حفاظت پنل خورشیدی می گردد.